Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Med staršem in otrokom, 2. izdaja

Na zalogi
SKU
9789616954921
Dodaj v primerjavo
Cena 19,90 €

Klasična uspešnica, ki je revolucionirala komunikacijo med starši in otroki.

Dodaj na seznam želja

Odlična knjiga priznanega otroškega psihologa in psihoterapevta H. G. Ginotta.

Med staršem in otrokom

Velja za pionirsko delo na področju odkrivanja in uporabe t. i. čustvene inteligence (pojem je mlajši od same knjige).

Od njenega nastanka (1965) je knjiga doživela veliko različnih izdaj in ponatisov, čeprav ni v njej niti ščepca običajnega uspešniškega senzacionalizma, pač pa je strokovna in vedno aktualna temeljna vzgojna literatura.

Pisana je »na kožo« laiku, vendar premore diskretno strokovno globino

Vzgojno izobraževalna praksa

Iz monografije Med staršem in otrokom, podkrepljene z avtorjevim strokovnim znanjem in izkušnjami iz vzgojno-izobraževalne prakse, se lahko starši (in pedagogi) učijo, kako naj bodo sočutnejši in uspešnejši kar se tiče vzgoje njihovih otrok, kako naj pridejo v stik z lastnimi čustvi in bolje razumejo otrokova čustva, kako naj uveljavijo disciplino, ne da bi pri tem poniževali, kako naj bodo kritični, ne da bi otroka dajali v nič, kako naj hvalijo, ne da bi sodili, kako naj izražajo jezo, ne da bi prizadeli, in kako naj se odzivajo na takšne načine, da se bodo otroci naučili zaupati svoji notranji realnosti in si bodo razvili samozaupanje.

Pričujočo predelano izdajo iz leta 2003 sta dodatno uredila in posodobila avtorjeva vdova dr. Alice Ginott, tudi sama klinična psihologinja, in profesor dr. H. Wallace Goddard, ki je specialist za družinsko življenje. Knjigo Med staršem in otrokom je vodja Familylaba Ivana Gradišnik leta 2015 uvrstila na seznam 10 najboljših knjig o otrocih in otroštvu.

O AVTORJU

Dr. Haim G. Ginott (1922–1973) je bil priznani pedopsiholog in psihoterapevt ter mentor številnim staršem. Po emigriranju iz Izraela v Združene države Amerike je na Kolumbijski univerzi leta 1952 doktoriral iz psihologije. Je avtor številnih knjig, kot so npr. Skupinska psihoterapija z otroki, Starši in otroci, Starši in mladoletniki in Učitelj in otrok, ki so naredile pravo revolucijo v odnosih in razmerjih med starši (učitelji) in otroki. Njegova načela komunikacije med starši in otroci ter konkretni napotki za vzgojo, ki naj ne vključujejo neprimernega kritizerstva in ustrahovanja otrok, marveč naj starši (in pedagogi) do otrok pristopajo s spoštovanjem do njihovih čustev, integritete in osebnosti, so še danes spodbuda številnim staršem ter vzgojiteljem pri vzgoji otrok.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616954921
Leto izdaje 2017
Število strani 247
Dimenzije 21,0 x 15,0
Vezava Mehka
Izdal UMco
Avtor Več avtorjev
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Med staršem in otrokom, 2. izdaja
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Med staršem in otrokom, 2. izdaja

Cena 19,90 €