Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Meditacije

Na zalogi
SKU
9789616943840
Dodaj v primerjavo
Cena 18,00 €

Meditacije, delci tapiserije, stkane iz kontemplativnih niti, z globoko pronicljivostjo razgaljajo psihološko matrico, v katero smo ujeti, in nakazujejo, kako se je lahko rešimo – s pozornostjo, opazovanjem brez opredeljevanja in samoopazovanjem.

Dodaj na seznam želja

Meditacije

Meditacije se ne da naučiti od drugega. Začeti moraš, ne da bi karkoli vedel o njej, in nadaljevati od neznanega do neznanega. Prst, v kateri lahko skali meditativen um, je prst vsakdanjega življenja, konfliktov, bolečine in bežnih radosti.

Meditacija je vedno zunaj časa. Čas ne more sprožiti preobrazbe, lahko pa prinese spremembo, ki jo je treba spet spremeniti, tako kot vse reforme. Meditacija, ki vznikne iz časa, vedno zavezuje; nikakršne svobode ni v njej, in kadar ni svobode, sta vedno izbira in navzkrižje.

Meditirati pomeni izprazniti vsebino zavedanja. To je smisel in globina meditacije, izprazniti vso vsebino – pripeljati misel do konca.

Meditirati pomeni preseči čas. Čas je razdalja, ki jo misel prepotuje v svojih dosežkih. Vedno potuje vzdolž starih, znanih poti, prekritih z novimi prevlekami, novimi pogledi, a je vselej ista pot, ki ne vodi nikamor – razen v bolečino in žalost.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616943840
Leto izdaje 2021
Število strani 146
Dimenzije 14,4 x 22,0
Vezava Mehka
Izdal Eno
Avtor Jidu Krishnamurti
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Meditacije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Meditacije

Cena 18,00 €