Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moč vitamina D

Na zalogi
SKU
9789619391334
Dodaj v primerjavo
Cena 24,80 €

Knjigo odlikuje odličen jezik in s številnimi referencami podkrepljene trditve, bolj znanstveno usmerjenemu občinstvu pa bodo gotovo všeč opisi številnih raziskav, katerih bistvo je avtor povzel na način, ki bo razumljiv tudi širšemu krogu bralcev.

Dodaj na seznam želja

Vitamin D

Knjiga je kritično pregledno delo, podkrepljeno s številnimi referencami, in mestoma ogledalo slovenske strokovne površnosti in pretirane družbene pasivnosti. Menim, da knjiga pomembno prispeva k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D. S kritičnimi poudarki in občasno provokativnimi zapisi avtor spodbuja kritično razmišljanje in vedoželjnost. Navajanje številnih sodobnih raziskav spodbuja bralca k preverjanju že usvojenih znanj in nadaljnjemu raziskovanju. To je razlog, da knjigo kot učni pripomoček priporočam študentom medicine, zdravstvene nege, dietetike in prehrane. 

Iz strokovnih recenzij:

O vitaminu D v slovenski strokovni in poljudni literaturi ni napisanega prav veliko. Z rokopisom, ki sem ga dobil v oceno, se ta vrzel odpravlja. 
Knjigo odlikuje odličen jezik in s številnimi referencami podkrepljene trditve, bolj znanstveno usmerjenemu občinstvu pa bodo gotovo všeč opisi številnih raziskav, katerih bistvo je avtor povzel na način, ki bo razumljiv tudi širšemu krogu bralcev.
Avtorju je uspelo pripraviti zahtevno in kompleksno zbirko podatkov o vplivu vitamina D na naše zdravje, ki bo lahko koristila raziskovalcem, ki se bodo v prihodnje lotili tega izredno pomembnega, a žal prepogosto spregledanega sopotnika ter oblikovalca našega zdravja in življenja.
Red. prof. dr. Iztok Takač, dr. med., svetnik
Vodja Klinike za ginekologijo in perinatologijo, Univerzitetni klinični center Maribor

Avtorju čestitam za celovito knjigo, ki omogoča tako bralcu, ki ima medicinsko znanje, kot tistemu, ki ga nima, da spozna vlogo vitamina D pri ohranjanju zdravja.
Hvaležna sem avtorju za olajšanje vsakdanje zdravniške klinične prakse, saj je sedaj veliko lažje odgovoriti na vprašanje, zakaj je pomembno doseči optimalno vrednost vitamina D – preprosto priporočimo knjigo o vitaminu D.
Ob branju knjige sem tudi sama ugotovila, v kolikšni meri je treba razširiti znanje zdravstvenih delavcev o povezanosti vitamina D in bolezni s področij njihovih ožjih specializacij, tako da je izobraževanje mogoče na vseh ravneh.
Dr. Martina Matovinović, dr. med.
Znanstvena sodelavka Medicinske fakultete Univerze v Zagrebu,
specialistka interne medicine, subspecialistka endokrinologije in diabetologije,
Zavod za endokrinologijo, KBC Zagreb

Glede na očitno pandemijsko razsežnost pomanjkanja vitamina D in potrebo po globalni rešitvi tega javnozdravstvenega problema ta knjiga prihaja ob pravem času.
Vsa znanstvena spoznanja o tem pomembnem hranilu so preverjena v praksi, zato bo knjiga del moje razširjene literature za predavanja na Visoki zdravstveni šoli v Zagrebu kakor tudi podlaga za mentorstvo izbranih zaključnih nalog.
Dr. Dario Lasić, dipl. inž.
Vodja Laboratorija za kemijske analize hrane,
Izobraževalni zavod za javno zdravstvo dr. Andrije Štamparja Zagreb

Knjiga je kritično pregledno delo, podkrepljeno s številnimi referencami, in mestoma ogledalo slovenske strokovne površnosti in pretirane družbene pasivnosti.
Menim, da knjiga pomembno prispeva k ozaveščanju o pomembnosti vitamina D. S kritičnimi poudarki in občasno provokativnimi zapisi avtor spodbuja kritično razmišljanje in vedoželjnost. Navajanje številnih sodobnih raziskav spodbuja bralca k preverjanju že usvojenih znanj in nadaljnjemu raziskovanju. To je razlog, da knjigo kot učni pripomoček priporočam študentom medicine, zdravstvene nege, dietetike in prehrane.
Avtor se v delu izkaže kot strokovno in moralno kompetenten, pri čemer se v komuniciranju z javnostjo odlikuje kot izjemno potrpežljiv kritik sodobne medicine in njenih dokazov.
Dr. Irena Sedej, univ. dipl. inž. živil. tehn.,
prehranska svetovalka in strokovno-raziskovalna sodelavka
za področje klinične prehrane v SB Novo mesto

Knjiga Moč vitamina D v razumljivem jeziku osvetljuje problem pomanjkanja vitamina D, izpostavi posebej ogrožene skupine prebivalstva ter opiše različne bolezni, ki bi lahko bile povezane s pomanjkanjem vitamina D. Menim, da bo knjiga zanimiva za širok krog bralcev, vključno z nosečnicami in mladimi mamicami, ki se včasih premalo zavedajo možnih ugodnih učinkov nadomeščanja vitamina D.
Dr. Andraž Dovnik, dr. med.

Knjiga Moč vitamina D je rezultat avtorjevega osebnega raziskovanja o vitaminu D. V njej lahko bralec najde podatke, ki jih večinoma ni mogoče zaslediti v drugi literaturi, zato bo zanimiva za strokovno in širšo javnost.
Prim. doc. dr. Ante Barbir, dr. med.

Knjigo sem prebrala in me je navdušila. Tako natančnega (strokovno in metodološko) opisa vitamina D še nisem zasledila, zato bo knjiga zelo dober vir informacij tudi za moje kolege.
Vitamin D je pomemben temeljni kamen, ki bo pomagal, da bodo vsi ostali ukrepi učinkoviti. Predstavlja trden temelj, na katerem gradite svojo hišo. Knjiga sistematično in z matematično natančnostjo opredeljuje problem nastanka pomanjkanja, probleme vnosa ali sinteze vitamina D in tudi njegovo nadomeščanje. Hkrati vam poda tudi napotke za varno uživanje in nadzor jemanja vitamina D.
Napotki iz knjige Moč vitamina D in knjige Hipokrat je bil kuhar – poti iz medicinskih iz prehranskih zablod vas lahko popeljejo nazaj v vaš izgubljeni raj zdravja in sreče. Toda brez vašega aktivnega sodelovanja in zavzemanja žal ne bo šlo.
Špela Resnik, dr. med., spec. druž. med.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789619391334
Leto izdaje 2017
Število strani 271
Dimenzije 15,0 x 21,5
Vezava Trda
Izdal Sitis
Avtor Ivan Soče
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moč vitamina D
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moč vitamina D

Cena 24,80 €