Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Moja olimpijada

Na zalogi
SKU
789612823986
Dodaj v primerjavo
Cena 32,99 €

Ilija Trojanow se je poleti 2012 tako kakor večina nas svaljkal pred televizorjem in gledal olimpijske igre v Londonu. Toda dlje ko je opazoval profesionalce na delu, bolj ga je prežemalo neko nezadovoljstvo.

Dodaj na seznam želja

Šport

Ilija Trojanow se je poleti 2012 tako kakor večina nas "svaljkal" pred televizorjem in gledal olimpijske igre v Londonu. Toda dlje ko je opazoval profesionalce na delu, bolj ga je prežemalo neko nezadovoljstvo.

Kaj v resnici pomenijo doseženi rezultati, kaj pomenijo vse tiste številke; sekunde, centimetri, točke …? Kako težavni so pravzaprav ti športi in koliko napora je treba, da telo zmore vse te gibe s takšno spretnostjo, močjo, hitrostjo in ne nazadnje eleganco?

Ni mu dalo miru, zato je nekega dne skočil s kavča, poiskal svojo staro opremo za "džoging" in se odpravil teč.

Ko se je vrnil domov, je bil že odločen – do naslednjih olimpijskih iger se bo pri skoraj petdesetih letih preizkusil v čim več disciplinah in našel odgovore.

Med štiriletnim projektom, ki ga je vodil od Teherana do Tokia, iz bazena na trampolin, je nastala zbirka avtobiografskih esejev, v katerih nam z veliko mero samorefleksije in humorja oriše posamezne športne discipline, njihovo zgodovino in filozofijo, hkrati pa nam s svojo izkušnjo premikanja telesnih in duševnih meja ter neprizanesljivim spoznanjem lastnih omejitev približa profesionalni šport, kot zmore le vrhunski pisatelj in erudit.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 789612823986
Leto izdaje 2019
Število strani 320
Dimenzije 14,0 x 20,0
Vezava Trda
Izdal Cankarjeva Založba, d.o.o.
Avtor Ilija Trojanow
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Moja olimpijada
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Moja olimpijada

Cena 32,99 €