Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Na zidu časa

Na zalogi
SKU
9789612132699
Dodaj v primerjavo
Cena 25,00 €

Spis Na zidu časa govori o človeku na previsu pred smrtjo. Pred smrtjo, ki nas potisne onstran zidu časa. Obenem vsebuje tudi refleksijo tako lastnih interpretacij v Delavcu kot celotnega dogajanja v dobi nacionalsocializma. Sonavzoče pa so tudi misli, ki jih je Jünger razvil v času spora z Martinom Heideggerjem, ki je v nasprotju z njim terjal, da se odrečemo preseganju tehnike in sestopimo k njenemu izvoru, ki kot tak ni nič tehničnega.

Dodaj na seznam želja

Kot med prvo in drugo svetovno vojno v Nemčiji in tudi drugod po Evropi znova prodira revolucionarni konservatizem. Med obema vojnama je bil eden od glavnih revolucionarnih konservativcev Ernst Jünger.

Za njih je bilo značilno, da niso bili nacionalsocialisti, so pa bili nekakšni - tudi v nasprotju s svojo voljo - njihovi sopotniki, kljub temu, da so se distancirali od njih, kar je Juenger storil že s svojo znano knjigo Der Arbeiter / Delavec, ki je izšla 1932. Na prvi pogled bi kdo menil, da je že vnaprej podprla zmago Hitlerjeve nacionalsocialistične delavske stranke v letu 1933, a je bilo ravno narobe, vnaprej je vsebovala kritiko te stranke in njene »totalne mobilizacije«.

In še naprej: tudi kritiko tehnike kot mobilizacije sveta v liku, z likom delavca. Spis Na zidu časa / An der Zeitmauer iz leta 1959 govori o človeku na previsu pred smrtjo. Pred smrtjo, ki nas potisne onstran zidu časa. Obenem vsebuje tudi refleksijo tako lastnih interpretacij v Delavcu kot celotnega dogajanja v dobi nacionalsocializma.

Sonavzoče pa so tudi misli, ki jih je Jünger razvil v času spora z Martinom Heideggerjem, ki je v nasprotju z njim terjal, da se odrečemo preseganju tehnike in sestopimo k njenemu izvoru, ki kot tak ni nič tehničnega.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612132699
Leto izdaje 2017
Število strani 272
Dimenzije 19,0 x 12,4
Vezava Trda
Izdal Slovenska Matica
Avtor Ernst Jünger
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Na zidu časa
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Na zidu časa

Cena 25,00 €