Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ne skrbi, bodi srečen

Na zalogi
SKU
9789617090963
Dodaj v primerjavo
Cena 17,90 €

Se vam zdi, da je vaš otrok pogosto zaskrbljen? Ga pogosto boli trebuh ali pa je razdražljiv, jokav, jezen ali zaprt vase? Se s težavo zbere ali pa ne kaže zanimanja za stvari, ki so ga prej zanimale? To morda kaže, da je tesnoben.

Dodaj na seznam želja

Tesnoba

Ta knjiga je napisana za otroke, stare sedem do enajst let, saj imajo takrat mnogi občutek, da jih pesti veliko skrbi.

Šolski testi, težave s prijatelji, telesne spremembe, večje zanimanje za svojo fizično privlačnost in privlačnost drugih – vse to so nove in včasih zastrašujoče izkušnje. Otroci v tem obdobju navadno začnejo uporabljati družbena omrežja in spremljati novice, zabavne medije ter dogajanje po svetu. Nič čudnega ni, da je to zanje lahko tesnobno obdobje.

Vaš otrok bo s pomočjo Fiza – prijaznega in spodbudnega lika, s katerim se lahko poistoveti – delal zabavne in simpatične vaje, med katerimi se skrivajo številni koristni nasveti, navdihujoče trditve in praktične informacije za starše.

»Ta knjiga je preprost in zabaven delovni zvezek za otroke, ki ga lahko izpolnjujejo sami ali skupaj s starši ali skrbniki. V njej bodo našli jasne razlage in primere tesnobnih občutkov, misli in doživljanja ter se naučili, kako jih razumeti in obvladovati. Še posebej mi je všeč, da je knjiga polna pozitivnih trditev, ki jih bo otrok lahko s pridom uporabljal, in zgledov, kako so tesnobo obvladali drugi otroci, saj se otroci pogosto lahko počutijo, kot da imajo edini te strahove. Če vedo, da to ni res, jim je to lahko v veliko uteho.

Ker nas tesnobni občutki in misli navadno navdajajo glede nečesa, kar se bo morda zgodilo v prihodnosti, je pri obvladovanju in premagovanju teh simptomov neprecenljiv tudi uvod v čuječnost. Čim bolj se otroci z dihom, telesom in čuti lahko povežejo s tem, kar doživljajo v sedanjem trenutku, tem prej se bodo naravno naučili, kako znova začutiti umirjenost in zadovoljstvo.

To je odlična knjiga, ki jo nujno potrebujemo in bo otrokom v težavnih obdobjih v veliko oporo.«

- Amanda Ashman-Wymbs, svetovalka in psihoterapevtka z akreditacijo Britanskega združenja za svetovanje in psihoterapijo

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617090963
Leto izdaje 2021
Število strani 150
Dimenzije 15,8 x 20,5
Vezava Mehka
Izdal Založba Primus
Avtor Poppy O'Neill
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ne skrbi, bodi srečen
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ne skrbi, bodi srečen

Cena 17,90 €