V vrečki ni artiklov.
Ne skrbi, bodi srečen

Tesnoba

Ta knjiga je napisana za otroke, stare sedem do enajst let, saj imajo takrat mnogi občutek, da jih pesti veliko skrbi.

Šolski testi, težave s prijatelji, telesne spremembe, večje zanimanje za svojo fizično privlačnost in privlačnost drugih – vse to so nove in včasih zastrašujoče izkušnje. Otroci v tem obdobju navadno začnejo uporabljati družbena omrežja in spremljati novice, zabavne medije ter dogajanje po svetu. Nič čudnega ni, da je to zanje lahko tesnobno obdobje.

Vaš otrok bo s pomočjo Fiza – prijaznega in spodbudnega lika, s katerim se lahko poistoveti – delal zabavne in simpatične vaje, med katerimi se skrivajo številni koristni nasveti, navdihujoče trditve in praktične informacije za starše.

»Ta knjiga je preprost in zabaven delovni zvezek za otroke, ki ga lahko izpolnjujejo sami ali skupaj s starši ali skrbniki. V njej bodo našli jasne razlage in primere tesnobnih občutkov, misli in doživljanja ter se naučili, kako jih razumeti in obvladovati. Še posebej mi je všeč, da je knjiga polna pozitivnih trditev, ki jih bo otrok lahko s pridom uporabljal, in zgledov, kako so tesnobo obvladali drugi otroci, saj se otroci pogosto lahko počutijo, kot da imajo edini te strahove. Če vedo, da to ni res, jim je to lahko v veliko uteho.

Ker nas tesnobni občutki in misli navadno navdajajo glede nečesa, kar se bo morda zgodilo v prihodnosti, je pri obvladovanju in premagovanju teh simptomov neprecenljiv tudi uvod v čuječnost. Čim bolj se otroci z dihom, telesom in čuti lahko povežejo s tem, kar doživljajo v sedanjem trenutku, tem prej se bodo naravno naučili, kako znova začutiti umirjenost in zadovoljstvo.

To je odlična knjiga, ki jo nujno potrebujemo in bo otrokom v težavnih obdobjih v veliko oporo.«

- Amanda Ashman-Wymbs, svetovalka in psihoterapevtka z akreditacijo Britanskega združenja za svetovanje in psihoterapijo

9789617090963 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/7fcb6c8101ee80c32a9da7dd78e8d271/n/e/ne-skrbi-bodi-srecen.jpg 9789617090963
17.9 EUR 2021-10-01 Zaloga: Na zalogi
novo

Ne skrbi, bodi srečen

Ne skrbi, bodi srečen Poppy O'Neill

Vodnik za obvladovanje tesnobe za otroke

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 89 zlatnikov = 0,89 €.
Se vam zdi, da je vaš otrok pogosto zaskrbljen? Ga pogosto boli trebuh ali pa je razdražljiv, jokav, jezen ali zaprt vase? Se s težavo zbere ali pa ne kaže zanimanja za stvari, ki so ga prej zanimale? To morda kaže, da je tesnoben.
Cena: 17,90 €
novo

Podrobnosti artikla Ne skrbi, bodi srečen

ISBN 9789617090963
Leto izdaje 2021
Število strani 150
Dimenzije 15,8 x 20,5
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba Primus
Avtor Poppy O'Neill

O avtorju Ne skrbi, bodi srečen

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).
Ne skrbi, bodi srečen

Oglejte si tudi