Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Okusni letni časi

Na zalogi
SKU
978-961-6861-08-3
Dodaj v primerjavo
Cena 17,90 €

Kuharica vsebuje 60 jedilnikov, po 15 za vsak letni čas. Nekateri so tradicionalni in drugi moderni, nekateri brezmesni ali makrobiotski, da lahko izbiramo po prepričanju in po okusu. Kjer je potrebno, je ob jedilniku tudi recept.

Dodaj na seznam želja

Jedilniki v tej knjižici so sestavljeni na podlagi treh načel:

Zdravje – Uravnovešena prehrana, ravnovesje med kislimi in bazičnimi sestavinami. Zadoščeno je dnevni potrebi po vseh življenjsko ključnih snoveh in preračunana je primerna energijska vrednost.

Ekologija – Pri izbiri živil se je avtorica izogibala rastlinjakom, uporablja le sezonska živila iz domačih logov, kar pove že naslov knjižice.

Ekonomičnost – Avtorica odklanja »dolgoprogaše« med živili, torej vse prehranske surovine, ki prihajajo k nam po več tisoč kilometrov dolgih poteh in jih zato v njihovi domovini pobirajo nezrele, prehransko manj vredne. Tako podpiramo tudi boj proti gospodarski krizi.

Jedilniki so preprosti in nezahtevni. Da se boste laže znašli, je pri posameznih obrokih naveden tudi približen čas, potreben za pripravo. Kjer je potrebno, je ob jedilniku tudi recept – sicer kuhamo po svoje!

Obroki so pripravljeni za eno osebo. Če jih pripravljamo za več oseb, količine preprosto pomnožimo.

Da bi avtorica, znana slovenska profesorica biologije Tatjana Angerer, ustregla vsem okusom, so nekateri jedilniki tradicionalni in drugi moderni, vsi pa so dobro premišljeni in prilagojeni današnjemu znanju o zdravi prehrani. Da bi knjižico lahko uporabljali ljudje različnih prehranskih prepričanj, so nekateri jedilniki polnovredni, nekateri brezmesni (vegetarijanski), nekateri pa imajo makrobiotsko osnovo. Izbiramo torej po prepričanju in po okusu!

Toliko različnosti ob tolikšni strokovnosti do sedaj še ni izšlo nikjer. Razen v tej knjigi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6861-08-3
Leto izdaje 2012
Število strani 160
Dimenzije 12,5 × 19,5
Vezava Mehka
Izdal Ara
Avtor Tatjana Angerer
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Okusni letni časi
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Okusni letni časi

Cena 17,90 €