Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Optične iluzije

Na zalogi
SKU
9789612514464
Dodaj v primerjavo
Cena 19,99 €

Optične iluzije so raznolike slike, ki izvajajo trike pred vašimi očmi in pri tem zmedejo tudi vaše možgane. Optične iluzije nas spominjajo na dejstvo, da naši čuti niso popolni, da so naše predpostavke o vizualnem svetu zelo pogosto izkrivljene.

Dodaj na seznam želja

Optične iluzije

Prevarajte možgane z optičnimi iluzijami, ki begajo misli, nato ustvarite lastne iluzije, ki bodo navdušile prijatelje. Domiselni eksperimenti, lahko razumljive razlage in vrhunski nasveti za risanje optičnih umetnin skupaj ustvarijo izredno zbirko presenetljivih optičnih iluzij.

Spoznajte znanost, ki se skriva za optičnimi iluzijami, od toka tekočine na listu papirja do izginjajočih likov in nenavadnih barv. Ugotovite, zakaj vidite, kar vidite.

Optična iluzija ali optična prevara je slika, ki jo možgani tolmačijo drugače kot dejansko izgleda. Razlika med resničnostjo in vtisom opazovalca nastane zaradi načina, kako možgani interpretirajo podatke, ki jih dobivajo od čutila za vid. Zato so optične iluzije v nevrobiologiji uporabna metoda za preučevanja delovanja možganov.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612514464
Leto izdaje 2019
Število strani 96
Dimenzije 19,5 x 25,2
Vezava Trda
Izdal Tehniška založba Slovenije
Avtor Gianni A. Sarcone , Marie J. Waeber
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Optične iluzije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Optične iluzije

Cena 19,99 €