V vrečki ni artiklov.
Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje, drugi del

Družba

Kljub temu pa se na tem vsebinskem področju [vedno znova] srečujemo s številnimi problemi in izzivi. Različna nesoglasja o vlogi in pomenu državljanske vzgoje, uskladitev zahtev po zagotavljanju enakosti ter sprejemanju in spoštovanju različnosti kot tudi vrsta t.i. ‘empiričnih’ problemov, med katerimi nedvomno izstopajo številne pojavne oblike nasilja, nestrpnosti, ksenofobije in diskriminacije potrjujejo, da so možni odgovori na te probleme in izzive vse prej kot enoznačni, predlagane rešitve pa vse prej kot neproblematične.

Tudi zaradi tega so razprave o posameznih družbenih problemih velikokrat predmet grobih posploševanj in redukcionističnih poenostavljanj, saj je uporaba različnih pojmov [vse prepogosto] nejasna, neustrezna, ali celo zavajajoča. Prav zaradi teh ter vrste ostalih problemov in izzivov, ima drugi del publikacije Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje namen predstaviti nekatere izmed osnovnih pojmov, ki so del t.i. ‘standardne’ analize tega vsebinskega področja. Hkrati je poseben poudarek namenjen tudi predstavitvi posameznih pojmov s področja etike, retorike ter politične teorije nasploh. V času, ko izgovorov za vse manjše zaupanje v inštitucionalni okvir sodobne pluralne družbe ter vse nižjo volilno udeležbo [počasi] zmanjkuje, ksenofobni nacionalizem in verska nestrpnost pa nista več omejena zgolj in samo na ‘lokalno folkloro’, je ta naloga vse prej kot enostavna. In tudi zato nič manj nujna.

Pojmi, ki so predstavljeni v knjižici Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje (drugi del):
demokracija; svoboda izražanja; meritokracija; socialni kapital; diskriminacija; retorika; nacionalizem; integriteta; ideologija; dostojanstvo; sovražni govor; politična pismenost; država; oblast; politična kultura; trajnostni razvoj; socialna razdalja; revščina; socialna država; vrednote; moralni razvoj; državljanska vzgoja; (ne)enakost

978-961-6348-91-1 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/s/osnovni-pojmi-in-dileme-drzavljanske-vzgoje_1.jpg 978-961-6348-91-1
21.9 EUR 2021-08-05 Zaloga: Na zalogi

Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje, drugi del

Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje, drugi del Več avtorjev

V svoji dolgi zgodovini je bila državljanska vzgoja pogosto preizkusni kamen različnih pojmovanj državljanstva ter s tem povezane utemeljitve državljanske enakosti. Tudi v sodobni pluralni družbi ostaja v samem središču teoretičnih razprav ter političnih projektov o vlogi in pomenu javnega šolanja pri vzgoji državljanov kot polno sodelujočih članov politične skupnosti.
Cena: 21,90 €

Podrobnosti artikla Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje, drugi del

ISBN 978-961-6348-91-1
Leto izdaje 2015
Število strani 168
Dimenzije 14,8 x 21,0
Vezava Mehka vezava
Izdal Založba i2
Avtor Več avtorjev

O avtorju Osnovni pojmi in dileme državljanske vzgoje, drugi del

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).