Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

P(l)ast za p(l)astjo

Na zalogi
SKU
978-961-6897-58-7
Dodaj v primerjavo
Cena 20,00 €
Nova zbirka Petre Kolmančič, v kateri so tudi reprodukcije slik akademskega slikarja Marka Jakšeta.
Dodaj na seznam želja

Nova, dolgo pričakovana pesniška zbirka Petre Kolmančič.

Izhodišče pesnjenja Petre Kolmančič v novi dolgo pričakovani zbirki P(l)ast za p(l)astjo je iskanje izhoda iz človeške povprečnosti in predvidljivosti čutov v prvinskost samote in v brezup bližine. Ta pojavnost je za avtorico kompleksno stanje: delno živo, delno mrtvo, delno še tu, delno že tam, delno meseno, delno vilinsko, delno posvetno, delno svetno, v resnici pa totalno nično, nedefinirano, odsotno, še pred rojstvom mrtvo in izmišljeno - igra iger, ki zahteva, da se jo razkriva plast za plastjo. Tisto nekaj se
neprestano izmika - kakor obzorje. Izhodišče je torej, da izhod(išč)a ni in da je vse zgolj zavest in občutek navzočnosti / odsotnosti ter seveda žareči stenj pesnjenja, ki stanja artikulira in beleži.

Odhodi so torej navidezni: jezik ostaja orodje za mletje besed in čarovnija, ki se steguje čez meje spoznavnega. Ni zapleteno, je pa nežno zapeto in prepleteno z besedami, radikalno zavezano nekemu osnovnemu ustvarjalnemu vzgibu: oditi v nemogoče, biti istočasno mrtev in živ; bit brez preteklosti in brez prihodnosti, zgolj čuteča mehanika, ki trepeta pred obličjem Nedefiniranega. Poezija Petre Kolmančič je zavezana "sebstvu" in čistosti lastne poti. Tudi ko se predaja Drugemu, ko vstopa v svet, ki se mu sicer skuša izmakniti, definira hrepenenje z verzi, v katerih sta najbolj precizno izrisani prav tujost in praznina.

Spremno besedo k zbirki je napisal Iztok Osojnik, v zbirki pa so tudi reprodukcije slik akademskega slikarja Marka Jakšeta.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-6897-58-7
Leto izdaje 2014
Število strani 124
Dimenzije 12,0 x 21,0
Vezava Mehka
Izdal Pivec
Avtor Petra Kolmančič
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:P(l)ast za p(l)astjo
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

P(l)ast za p(l)astjo

Cena 20,00 €