Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Podobe živali naših gora

Na zalogi
SKU
9789617031317
Dodaj v primerjavo
Cena 18,91 €

Ste že hodili po planinski poti s planine Vogar na Pršivec? Ne? To storite čimprej: gledali boste dol na Bohinjsko jezero, ta biser slovenske zemljice, in rado se bo primerilo, da boste opazovali gospodarja sinjih višav, planinskega orla.

Dodaj na seznam želja

ZLATOROG

Slovenci imamo izvirno in neponovljivo pripoved o Zlatorogu. Saj jo poznate, mar ne? Zlatorog je bil bel gams z zlatimi roglji, ki se je zaradi smrtne rane trentarskemu lovcu maščeval tako, da ga je pahnil v prepad. Iz jeze je nato razril svet pod Triglavom v kamnito puščavo, iz njegove ranjene krvi pa so zrasle triglavske rože. Prva med njimi je Zlatoroga pozdravila. Ta izvirna ljudska pripoved ima nedvoumno sporočilo, kaj čaka človeka, če bo Naravo uničeval. Svarilo iz ljudske pripovedi o Zlatorogu naj bo zato kažipot, ki nas bo usmerjal v prizanesljive odločitve in ravnanja do Narave in nas samih.

No, dragi prijatelji in prijateljice Narave, tole naj bo zapisano namesto uvoda, ko stopamo v gorski svet, ki ga pestrijo in lepšajo podobe živali, med njimi bajeslovni Zlatorog. Ni treba govoriti, da nas pomirjajo in navdušujejo s svojo pojavnostjo in oglašanjem ter vedno znova presenečajo s spoznanjem, kako neverjetno so prilagojene težkim razmeram za preživetje v gorski Naravi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789617031317
Leto izdaje 2019
Število strani 112
Dimenzije 13,5 x 21,0
Vezava Trda
Izdal Narava
Avtor Mihael Marenče
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Podobe živali naših gora
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Podobe živali naših gora

Cena 18,91 €