Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Rac

Na zalogi
SKU
9789612846350
Dodaj v primerjavo
Cena 29,00 €

Ko je leta 2007 prejel Prešernovo nagrado za življenjsko delo, je gledališki režiser Sebastijan Horvat o njem zapisal, da je igralec, ki igra na vse ali nič, vrvohodec brez varovalne mreže ter fanatik, ki sebi in drugim postavlja najvišje zahteve.

Dodaj na seznam želja

Radko Polič

Radko Polič Rac bi lahko postal gozdar ali kirurg, toda nazadnje je izbral poklic igralca, se v njem izmojstril do skrajnosti in dosegel praktično vse, kar je lahko. Knjiga odstira in prepleta spomine na njegovo življenjsko in ustvarjalno pot ter razkriva, da je enako strasten in zahteven kot na odru tudi za njim. Sledi mu nazaj v otroštvo, ki ga je v nemirnih povojnih letih preživel razseljen med Črnomelj, Beograd, Berlin in Ljubljano, pojasni njegovo vseživljenjsko povezanost s starši in bratoma ter obudi spomine na tri zakone, iz katerih ima dva odrasla sinova.

Predstavi njegov pristop k oživljanju vlog, zajame njegovo pojmovanje lepega in težkega igralskega poklica ter iz prve roke spregovori o številnih nepozabnih likih, ki jih je ustvaril na odru in platnu. Igra ni pretvarjanje, ampak hoja čez rob, tako kot življenje, pravi Radko Polič Rac. Igra je to, kar si.

»Racevi spomini so zanimivo, razgibano, poučno branje, ki za portretirancem odstirajo bogato zgodovinsko kuliso, pred katero postavljajo skrbno izpisan portret posameznika, neuklonljivega in drznega, izstopajočega in zato včasih ob ustvarjalnem zanosu tudi napornega. « - Matej Bogataj

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612846350
Leto izdaje 2020
Število strani 500
Dimenzije 16,5 x 24,5
Vezava Mehka
Izdal Beletrina
Avtor Petra Pogorevc
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Rac
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Rac

Cena 29,00 €