Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Slovenske svetovne znamenitosti v ljudski dediščini

Na zalogi
SKU
9789616979320
Dodaj v primerjavo
Cena 26,60 €

12 biserov slovenske naravne in kulturne dediščine

Dodaj na seznam želja

Dvanajst slovenskih svetovnih znamenitosti, ki so našle svoj odziv v ljudskem izročilu, je gotovo nenavadna naravna in kulturna dediščina male dežele, ki jo lahko prevozimo v nekaj urah, a na tej vožnji se vrstijo polja, jezera, reke, slapovi, vinogradi, hribi, gore, gorske stene, podzemne jame, gozdovi ...

V knjigi, ki jo imamo pred seboj, je zbranih le nekaj čudes te čudežne dežel, na katero je nkega davnega dne Bog Stvarnik stresel vse lepote tega sveta - tako trdi stara ljudska legenda, ki nam jo v svojem umetniškem jeziku sporoča naš veliki pisatelj.

Vsebina:

- piščal iz divjih bab,

- leseno kolo z ljubljanskega barja,

- čebelnjak s panjskimi končnicami,

- kozolec,

- slovenski Kras,

- jama Vilenica,

- Cerkniško jezero,

- pivška presihajoča jezera,

- Postojnska jama,

- Predjamski grad,

- solkanski most,

- stara trga na Lentu v Mariboru.

Odlomek iz knjige

"Nekega davnega dne je oče Noe na svojo ladjo prinesel tudi panj čebel. Ko so vode vesoljnega potopa odtekle in so rešene živali zapustile Noetovo barko, je na njej ostala le še družina čebel. Tedaj so bile še vse med seboj enakopravne, niso imele še matice. Mnogo rodov je zrastlo in nenadoma je v panju postalo pretesno. Stare čebele so mladi rod podile z barke. Lepa mlada čebela se je odločila, da bo vodila mladi rod v tujino. Zapela je in velik roj povabila na palmo blizu barke. Ko je zvabila iz barke že četrti roj, je nastal vihar, ki je mlado čebelo in njene roje zanesel prav na Kranjsko. Zato imamo sedaj na Kranjskem najboljše čebele."

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Slovenske svetovne znamenitosti v ljudski dediščini
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Slovenske svetovne znamenitosti v ljudski dediščini

Cena 26,60 €