Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko

Na zalogi
SKU
9789617067064
Dodaj v primerjavo
Cena 22,90 €

Potuj z nami v Avstralijo in na Antarktiko. Izmed sedmih celin sveta je Avstralija najmanjša. Celino sestavljajo: Avstralija, dve večji državi Nova Zelandija in Papua Nova Gvineja ter na tisoče majhnih otokov v Tihem oceanu, na območju, imenovanem Oceanija. K Avstraliji in Oceaniji spada 14 držav in na tisoče manjših otokov. 

Dodaj na seznam želja

Avstralija

Potuj z nami v Avstralijo in na Antarktiko. Izmed sedmih celin sveta je Avstralija najmanjša. Celino sestavljajo: Avstralija, dve večji državi Nova Zelandija in Papua Nova Gvineja ter na tisoče majhnih otokov v Tihem oceanu, na območju, imenovanem Oceanija. K Avstraliji in Oceaniji spada 14 držav in na tisoče manjših otokov. Številni izmed teh otokov niso samostojne države, ampak prekomorska ozemlja držav z vsega sveta.

Avstralija in Oceanija sta v veliki meri neposeljeni. Na celini lahko najdemo obširne puščave, soparne deževne gozdove, koralne grebene, delujoče ognjenike in visoke gore. Antarktika je peta največja celina na svetu, meri 13.800.000 km2. Leži na dnu južne poloble in je dom južnega tečaja. Ime ‘Antarktika’ pomeni ‘nasprotje Arktike’

Ob številnih zemljevidih, slikah in podatkih bomo tudi spoznali: prebivalstvo, kulturo, znamenitosti, naravo, industrijo, mesta, podnebje in šport.

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Spoznajmo Avstralijo in Antarktiko

Cena 22,90 €