Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Strategije motiviranja za

Na zalogi
SKU
9789616886154
Dodaj v primerjavo
Cena 35,00 €
Dodaj na seznam želja

Strategije, ki jih je s sodelavci zasnovala Montserrat Sarto temeljijo na kognitivno – konstruktivističnih spoznanjih. So aktivnosti, zasnovane za delo z literarnimi besedili, ki dolgoročno vodijo k izboljšanju bralne zmožnosti. Za doseganje tega cilja so ključni predvsem motivacija,vzgoja in uporaba igre. Motivacija je eden ključnih pojmov učenja,tudi učenja branja. M. Sarto jo razume kot vzpostavljanje čustvene in intelektualne vezi s konkretno knjigo ter spodbujanje dolgotrajnega pozitivnega odnosa do knjig.

Motiviranje za branje ni enako promociji branja, ki je širši spekter aktivnosti, povezanih s knjigo in ostaja bolj na površini. Pri izvedbi strategije je ključna uporaba igre, ki ima pri bralnomotivacijskih strategijah dvojno vlogo: po eni strani je močan motivacijski faktor, po drugi strani pa udeležencu daje tiso avtonomnost, ki jo potrebuje, da lahko sam eksperimentira s sestavljanjem pomenov prebranega literarnega besedila.

M. Sarto še posebej izpostavi pomen izobraževanja in avalvacije ob koncu izvedbe posamezne strategije, ki naj bi bila čimbolj iskrena in usmerjena v izboljšanje izvedbe. S tem se potrjuje, da je izvedba strategij za udeležence sicer igriva, a hkrati zelo poglobljena, in da predpostavlja premišljeno in vnaprej pripravljeno mediatorsko delovanje, ki ga opravijo motivatorji.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789616886154
Leto izdaje 2015
Število strani 241
Dimenzije 19,0 x 25,5
Vezava Mehka
Izdal Založba Malinc
Avtor Montserrat Sarto
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Strategije motiviranja za branje
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Strategije motiviranja za

Cena 35,00 €