Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Ta domače testenine

Ni na zalogi
SKU
978-961-203-486-3
Cena 19,00 €

Avtorica nazorno predstavi pripravo najrazličnejših vrst testa za testenine (jajčno testo, kamutovo testo, zeliščno testo, ajdovo testo, olepotičeno testo, ...).

Dodaj na seznam želja

Testenine

Razlogov za to, da zavihamo rokave in se lotimo domačih testenin, je več. Največja prednost je, da sami izberemo kakovostno moko in druge sestavine. Testenine obarvamo z naravnimi barvili, uporabimo svežo špinačo, rdečo peso, bučo,... Lahko jih tudi rahlo aromatiziramo s svežimi zelišči, kot so bazilika, origano, majaron. Včasih jih še olepotičimo s cvetjem in zelenimi lističi zelišč, kot so peteršilj, žajbelj, drobnjak. Čar domačih testenin je tudi v tem, da lahko naredimo iz ene vrste testa različne oblike: metuljčke, svedrce, ušesca, mošnjičke, raviole, torteline, špecle, fuže … Postopke oblikovanja spoznamo v knjigi. Domače testenine porabimo sveže, lahko jih tudi posušimo ali preprosto zamrznemo in porabimo pozneje.

Avtorica je v knjigi predstavila pripravo trinajst različnih vrst testa (z različnimi žiti, ajdo, žafraniko, zelišči, špinačo, peso, makom, bučo, sipo in kakavom) in več kot 50 receptov za okusne jedi v katerih uporabimo domače testenine. 

Prav tako nas nauči tudi oblikovanja različnih testenin (od rezancev do mošnjičkov, špeclev ...). Za različno testo in oblike so potem v knjigi še mnogi dobri recepti za zanimive jedi z njimi.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-203-486-3
Leto izdaje 2019
Število strani 176
Dimenzije 17,0 x 23,0
Vezava Trda
Izdal Kmečki Glas
Avtor Saša Drobnič Škrjanec
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Ta domače testenine
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Ta domače testenine

Cena 19,00 €