Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Tibetanska knjiga življenja in umiranja - Uroš Kalčič

na zalogi pri dobavitelju- dobava 5-7 dni.
SKU
9789612291518
Dodaj v primerjavo
Cena 38,00 €

Avtor: Sogyal Rinpoche

Prevod: Uroš Kalčič, posodobitev prevoda Jurij Šešet

»Česa si nadejam od te knjige? Da bo navdihnila tiho revolucijo v našem celotnem pogledu na smrt in skrb za umirajoče ter v našem celotnem pogledu na življenje in skrb za žive.«

Ta priznana duhovna mojstrovina na splošno velja za eno izmed najpopolnejših in najzanesljivejših predstavitev tibetanskih budističnih naukov, ki so bile kdaj napisane. Tibetanska knjiga življenja in umiranja je priročnik za življenje in smrt, čudovit vir svetih navdihov iz osrčja tibetanske tradicije ter razumljiv in navdihujoč uvod v meditativno prakso, v naravo uma, v karmo in ponovno rojstvo, v sočutno ljubezen in skrb za umirajoče ter v preizkušnje in nagrade duhovne poti.

Budistični mojster meditacije in mednarodni učitelj Sogjal Rinpoče združuje prastaro modrost Tibeta s sodobnimi raziskavami o smrti, umiranju in naravi vesolja. Tibetanska knjiga življenja in umiranja v obsegu brez primere pojasnjuje veličastno vizijo življenja in smrti, ki je podlaga za klasično sveto besedilo Tibetanska knjiga mrtvih. Sogjal Rinpoče predstavlja preproste, vendar učinkovite prakse iz osrčja tibetanske tradicije, ki jih lahko ne glede na svojo veroizpoved ali poreklo izvaja vsak, ki želi preobraziti svoje življenje, se pripraviti na smrt in pomagati umirajočim.

 

»Kot vodniku po tibetanski tradiciji in njenih uvidih v življenje

in smrt Sogjalu Rinpočeju ni para.«

— Ocena knjige iz časopisa New York Times

 

»Rinpočejevi nauki nas lahko marsičesa naučijo ... Njegov stvarni ton, prepreden s pesmimi in poezijo budističnih modrecev, pomembno omili hud strah pred smrtjo in doseže, da se ta zdi podoben staremu prijatelju.«

— Los Angeles Times

 

 SOGJAL RINPOČE se je rodil v Khamu v vzhodnem Tibetu in že zgodaj v življenju so ga prepoznali kot inkarnacijo Tertöna Sogjala Leraba Lingpe, učitelja trinajste Dalajlame.

Opravil je tradicionalno urjenje tibetanske lame pod budnim očesom Džamjanga Khjentseja Čökji Lodröja, enega izmed najizjemnejših duhovnih mojstrov dvajsetega stoletja, ki je Rinpočeja vzgajal kot sina.

Rinpoče se je v nadaljevanju učil pri številnih drugih velikih mojstrih vseh šol tibetanskega budizma, še posebno pri Dudžomu Rinpočeju in Dilgu Khjentseju Rinpočeju. Najprej kot prevajalec in pomočnik svojih občudovanih učiteljev, potem pa kot učitelj sam obiskal veliko

držav, opazoval stvarnost življenj posameznikov in se trudil, da bi bili nauki tibetanskega budizma pomembni in smiselni za sodobne ljudi.

Iz tega se je porodil njegov edinstveni slog poučevanja in velika sposobnost usklajevanja naukov s sodobnim življenjem, kar se zelo nazorno vidi v njegovi Tibetanski knjigi življenja in umiranja. Rinpoče je poučeval več kot štirideset let in je ustanovil mednarodno mrežo budističnih centrov in skupin, ki jo je poimenoval Rigpa. Veliko je potoval po Evropi, Ameriki, Avstraliji in Aziji, kjer je na svojih delavnicah in predavateljskih turnejah naslavljal na tisoče ljudi.

Preminil je leta 2019.

Dodaj na seznam želja
Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612291518
Leto izdaje 2022
Število strani 527
Dimenzije 135 x 30 x 235 mm
Vezava Mehka
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tibetanska knjiga življenja in umiranja - Uroš Kalčič
Vaša ocena
Back to Top

Tibetanska knjiga življenja in umiranja - Uroš Kalčič

Cena 38,00 €