V vrečki ni artiklov.
Umetnost astrologije

Umetnost astrologije

Knjiga Umetnost astrologije ponuja podroben uvod v znamenja zodiaka, njihov vpliv na vsakdanje življenje in oris zgodovine astrologije. Vključena je zanimiva predstavitev znamenj kitajske in zahodne astrologije: kakšne so njihove značajske lastnosti, kaj jih čaka na poklicni poti, kakšni so finančni obeti in kako jim služi zdravje. Razkriti so tudi idealni astrološki partnerji za ljubezensko zvezo, zakon in poslovno sodelovanje. Umetnost astrologije.

Astrologija

Astrologija je znanost, ki preučuje simbolične vplive in odnose med gibanjem in položaji nebesnih teles ter življenjem na Zemlji. Astrologija poskuša pojasnjevati človeške lastnosti in njegovo usodo.

Zgodovina astrologije sega zelo daleč nazaj, nekje 2.000 p.n.š. so jo izumili Babilonci, kateri so začeli opazovati in beležiti nebesne pojave in ozvezdja, ki so se pojavili ob posameznih mundanih dogodkih.

Astrologijo, kakršno poznamo danes, to je z uporabo ascendenta in zodiakalne razdelitve, lahko opazimo nekje v Aristotelovem času, okoli leta 350 pred našim štetjem. Takrat bi že začeli govoriti o astrološki obravnavi posameznika. Pred tem je bila astrologija uporabljana kot orakelj – prerokovanje – za kralje in kraljestva. V poštev so vzeli zvezde stalnice, ozvezdja, planete, Sonce in Luno ter nebesne dogodke kot so mrki ali pojav kometa.

Horoskop

Horoskop je shematski prikaz leg Sonca, Lune in drugih planetov na nebesni krogli ob določenem času (rojstvu, pomembnih dogodkih itd.). Beseda horoskop izvira iz grške besede “horoskopos” in pomeni pogled na uro oz. določen trenutek časa. Druga imena za horoskop so na primer zvezdna karta, astrološka karta, nebeški zemljevid in druga.

Najpomembnejša planeta za umevanje horoskopa sta Sonce in Luna. Od Sonca, ki je najpomembnejši astrološki planet, je odvisno, kaj smo po horoskopu. Položaj Lune pa nam pove, kako se človek odziva na življenjske situacije, kot so na primer razpoloženje, spomin in tako dalje.

Horoskop je ponazorjen z Zodiakovim krogom. Zodiak je grška beseda, ki pomeni živalski krog in je najbolj razširjen simbol na svetu. Sestavljen je iz dvanajstih delov, kar ustreza dvanajstim ozvezdjem. Zodiak tvori dvanajst znakov in ti so Oven, Bik, Dvojčka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi.

Dandanes je horoskop del našega vsakdana. Kdo pa si zjutraj v časopisu ne prebere napovedi, kaj mu bo prinesel prihajajoči dan.

9789610149675 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/u/m/umetnost-astrologije_oprema_5-cm.jpg 9789610149675
19.95 EUR 2021-05-23 Zaloga: Na zalogi

Umetnost astrologije

Umetnost astrologije Anna Southgate

Praktični vodnik za branje horoskopa

Knjiga pounja podroben uvod v znamenja zodiaka, njihov vpliv na vsakdanje življenje in oris zgodovine astrologije.
Cena: 19,95 €

Podrobnosti artikla Umetnost astrologije

ISBN 9789610149675
Leto izdaje 2018
Število strani 144
Dimenzije 15,5 x 20,8
Vezava Trda vezava
Izdal Založba Mladinska knjiga d.d.
Avtor Anna Southgate

O avtorju Umetnost astrologije

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).