Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Umetnost astrologije

Na zalogi
SKU
9789610149675
Dodaj v primerjavo
Cena 19,95 €

Knjiga pounja podroben uvod v znamenja zodiaka, njihov vpliv na vsakdanje življenje in oris zgodovine astrologije.

Dodaj na seznam želja

Umetnost astrologije

Knjiga Umetnost astrologije ponuja podroben uvod v znamenja zodiaka, njihov vpliv na vsakdanje življenje in oris zgodovine astrologije. Vključena je zanimiva predstavitev znamenj kitajske in zahodne astrologije: kakšne so njihove značajske lastnosti, kaj jih čaka na poklicni poti, kakšni so finančni obeti in kako jim služi zdravje. Razkriti so tudi idealni astrološki partnerji za ljubezensko zvezo, zakon in poslovno sodelovanje. Umetnost astrologije.

Astrologija

Astrologija je znanost, ki preučuje simbolične vplive in odnose med gibanjem in položaji nebesnih teles ter življenjem na Zemlji. Astrologija poskuša pojasnjevati človeške lastnosti in njegovo usodo.

Zgodovina astrologije sega zelo daleč nazaj, nekje 2.000 p.n.š. so jo izumili Babilonci, kateri so začeli opazovati in beležiti nebesne pojave in ozvezdja, ki so se pojavili ob posameznih mundanih dogodkih.

Astrologijo, kakršno poznamo danes, to je z uporabo ascendenta in zodiakalne razdelitve, lahko opazimo nekje v Aristotelovem času, okoli leta 350 pred našim štetjem. Takrat bi že začeli govoriti o astrološki obravnavi posameznika. Pred tem je bila astrologija uporabljana kot orakelj – prerokovanje – za kralje in kraljestva. V poštev so vzeli zvezde stalnice, ozvezdja, planete, Sonce in Luno ter nebesne dogodke kot so mrki ali pojav kometa.

Horoskop

Horoskop je shematski prikaz leg Sonca, Lune in drugih planetov na nebesni krogli ob določenem času (rojstvu, pomembnih dogodkih itd.). Beseda horoskop izvira iz grške besede “horoskopos” in pomeni pogled na uro oz. določen trenutek časa. Druga imena za horoskop so na primer zvezdna karta, astrološka karta, nebeški zemljevid in druga.

Najpomembnejša planeta za umevanje horoskopa sta Sonce in Luna. Od Sonca, ki je najpomembnejši astrološki planet, je odvisno, kaj smo po horoskopu. Položaj Lune pa nam pove, kako se človek odziva na življenjske situacije, kot so na primer razpoloženje, spomin in tako dalje.

Horoskop je ponazorjen z Zodiakovim krogom. Zodiak je grška beseda, ki pomeni živalski krog in je najbolj razširjen simbol na svetu. Sestavljen je iz dvanajstih delov, kar ustreza dvanajstim ozvezdjem. Zodiak tvori dvanajst znakov in ti so Oven, Bik, Dvojčka, Rak, Lev, Devica, Tehtnica, Škorpijon, Strelec, Kozorog, Vodnar in Ribi.

Dandanes je horoskop del našega vsakdana. Kdo pa si zjutraj v časopisu ne prebere napovedi, kaj mu bo prinesel prihajajoči dan.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789610149675
Leto izdaje 2018
Število strani 144
Dimenzije 15,5 x 20,8
Vezava Trda
Izdal Mladinska knjiga Založba d.d.
Avtor Anna Southgate
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Umetnost astrologije
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Umetnost astrologije

Cena 19,95 €