Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vrč medu - Majevska zgodba o nastanku sveta

Na zalogi
SKU
961-6359-17-7
Dodaj v primerjavo
Vroča cena 5,00 €
Prihranek 9,19 € (-64.76%)
Redna cena 14,19 €
Gvatemalske pravljice o Materi zemlji in Očetu nebu, o čarobnih živalih in otožnih drevesih, kot so jih avtorici in sloviti borki za mir pripovedovali indijanski starci in starke.
Dodaj na seznam želja

To so zgodbe, ki mi jih je pripovedovala babica, zgodbe, ki mi jih je pripovedoval dedek. Pripovedujem jih, kot so mi bile povedane. Stare zgodbe so, stare kot svet, in posluša se jih ponoči, ob ognju, tik preden zapremo oči in zdrsnemo v sanje...

Zgodbe Rigoberte Menchu niso proizvod njene domišljije, saj izhajajo iz čarobne gvatemalske narave in izročil tisočletne civilizacije. Vračajo nas v čas stvarjenja, ko sta mati zemlja in Oče nebo naselila tiho vesolje z zvoki, barvami, živalmi in rastlinami ter vsakemu živemu bitju dodelila nalogo, obenem pa jih povezala v duhu ubranosti. V mitskih zgodbah se srečujejo modre podlasice, mladeniči, spremenjeni v opice, drevesa obolela z otožnostjo, dvojčki, ki se zabavajo z luknjanjem oblačil - zanimivi in nenavadni junaki, po katerih nas potomka Majev seznanja z najznačilnejšimi in s pesniškimi vidiki svoje kulture.

Rigoberta Menchu je Nobelova nagrajenka za mir, saj se že leta in leta bojuje za reveže in obrobneže, zlasti pa za staroselska ljudstva na planetu.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 961-6359-17-7
Leto izdaje 2005
Število strani 121
Dimenzije 12,5 x 20,0
Izdal Eno
Avtor Rigoberta Menchu
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vrč medu - Majevska zgodba o nastanku sveta
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vrč medu - Majevska zgodba o nastanku sveta

Vroča cena 5,00 €
Prihranek 9,19 € (-64.76%)
Redna cena 14,19 €