Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Vsem naj bom neznan, 2. knjiga

Na zalogi
SKU
9789612772147
Dodaj v primerjavo
Cena 47,90 €

Druga knjiga predstavlja Kosovela predvsem kot misleca – obsega od aforizmov do načrta za knjigo Biti ali ne biti. V dodatku so nove transkripcije že objavljenih pesmi in drugih besedil. 

Dodaj na seznam želja

Srečko Kosovel

Prestižna izdaja v dveh knjigah in na skoraj 2000 straneh, kjer so zbrani vsi zapisi iz Kosovelove zapuščine, ki so ostali neobjavljeni do danes.

Srečko Kosovel je o sebi pisal kot o zvezdnem utrinku, ki ga bodo šli ljudje iskat in ga ne bodo našli – ob tem pa se bodo zavedeli, da so sami utrinki velike kozmične volje. Literarni opus Srečka Kosovela, nastal v nekaj letih neverjetno intenzivnega pisanja, je bil objavljan postopoma – v različnih časih je šele nova senzibilnost v njem odkrila nove tekste. 

V dveh knjigah te izdaje so zbrani vsi zapisi iz zapuščine Srečka Kosovela, ki so ostali neobjavljeni do danes. Kosovelovo pisavo kažeta v magmatskem stanju nastajanja. 

Druga knjiga predstavlja Kosovela predvsem kot misleca – obsega od aforizmov do načrta za knjigo Biti ali ne biti. Vključeni so tudi zapisi o literarni teoriji, gradivo za diplomsko nalogo o Alojzu Gradniku in osnutki pisem. V dodatku so nove transkripcije že objavljenih pesmi in drugih besedil. Dodana sta dva spremna eseja Miklavža Komelja. 

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 9789612772147
Leto izdaje 2019
Število strani 962
Dimenzije 13,5 x 20,5
Vezava Trda
Izdal Goga
Avtor Srečko Kosovel
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Vsem naj bom neznan, 2. knjiga
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Vsem naj bom neznan, 2. knjiga

Cena 47,90 €