Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zdrava osebnost

Na zalogi
SKU
978-961-92599-5-5
Dodaj v primerjavo
Cena 18,99 €
Vas v službi tarejo težave? Je svet, kot ga vidi vaš šef, popolnoma drugačen od sveta, kot ga vidite vi? Imate šoloobveznega najstnika, pa se vam zdi, da ocene nikakor ne odražajo njegove dejanske inteligentnosti? Se ne razumete z življenjskim sopotnikom? Se sprašujete, kdo in kdaj ga je ugrabil ter zamenjal z nekom drugim? Se vam nasploh zdi, kot da so nekateri prileteli iz druge galaksije? Vsa ta zmešnjava izvira iz konflikta različnih vrednot.
Dodaj na seznam želja

Vas v službi tarejo težave? Je svet, kot ga vidi vaš šef, popolnoma drugačen od sveta, kot ga vidite vi?
Imate šoloobveznega najstnika, pa se vam zdi, da ocene nikakor ne odražajo njegove dejanske inteligentnosti?
Se ne razumete z življenjskim sopotnikom? Se sprašujete, kdo in kdaj ga je ugrabil ter zamenjal z nekom drugim?
Se vam nasploh zdi, kot da so nekateri prileteli iz druge galaksije?

Vsa ta zmešnjava izvira iz konflikta različnih vrednot.

Prepričani ste, da je to, kar je dobro za vas, dobro tudi za ostale. No, pa temu ni tako, saj smo ljudje individualna, samosvoja bitja. Ni le ene prave, zdrave osebnosti. To, da ste drugačni od drugih in da so drugi drugačni od vas, je popolnoma normalno.

Zato zaživite samega sebe in razumite druge!

Ugotovite, katere vrednote dajejo podobo vaši osebi:
Sprejemanje – Radovednost – Prehranjevanje – Družina – Čast – Idealizem – Neodvisnost – Red –
Telesna aktivnost – Moč – Romantičnost – Varčevanje – Družabni stiki – Status – Umirjenost – Maščevanje

»Knjiga predstavlja zanimiv korak iz psihopatologije v psihologijo vsakdanjega življenja, ki poskuša slehernika opremiti z močjo razmišljanja o lastnem bivanju in bivanju drugih na odprt in strpen način.«
Dr. Bojan Musil, Oddelek za psihologijo Filozofske fakultete v Mariboru

V knjigi Zdrava osebnost dr. Steven Reiss trdi, da po naravi ne prenašamo tistih, katerih vrednote se bistveno razlikujejo od naših. Zaradi tega pomanjkanja strpnosti psihologi in psihiatri včasih zamenjajo individualnost z nenormalnostjo. Tako prepogosto postavljajo zmotno diagnozo, češ da gre za razne motnje. Reiss razkriva, zakaj so normalni motivi – ne tesnoba ali travmatične izkušnje iz otroštva – vzrok za številne osebnostne motnje in težave v odnosih, kakršne so ločitev, nezvestoba, prepirljivost, zasvojenost z delom, osamljenost, oblastnost, slab slog vodenja, obsedenost s popolnostjo, neuspešnost, arogantnost, čudaštvo, staromodnost, nelojalnost, slaba organiziranost in pretirana tesnoba.
V želji po boljšem razumevanju in strpnosti do različnih vrst osebnosti aplicira Reiss teorijo motivacije na vodenje, osebnostni razvoj, medčloveške odnose in svetovanje.

Dr. Steven Reiss se je izobraževal na univerzah Dartmouth, Harvard in Yale ter v splošni bolnišnici Massachusetts. Objavil je več znanstvenih in kliničnih študij o hkratnem pojavljanju motenj razuma in duševnih bolezni. Za svoje delo je prejel več nagrad: za znanstvene raziskave, za vpliv na klinične storitve in za vodenje inštitucij. Prejel je tudi priznanji za prostovoljno delovanje. Leta 1985 sta profesor Reiss in – takrat še študent – Richard J. McNally objavila konstrukt indeksa dovzetnosti za tesnobo kot zgodnji dejavnik tveganja za panično motnjo. Omenjeni indeks je v uporabi pri določanju diagnoz pacientov po vsem svetu.
Teorija motivacije profesorja Reissa je nadaljevanje konstrukta indeksa dovzetnosti za tesnobo v povezavi z drugimi motivi, ne le s tesnobo.

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-92599-5-5
Leto izdaje 2009
Število strani 208
Dimenzije 15,0 x 23,0
Izdal Mettis Bukvarna
Avtor Steven Reiss
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zdrava osebnost
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zdrava osebnost

Cena 18,99 €