V vrečki ni artiklov.
Zgodovina knjige skozi knjige - Od prvih zapisov do e-knjige

Pet tisoč let knjižne zgodovine v eni sami knjigi!

V času, ko se usodi tiskane in elektronske knjige prepletata na nove načine, nas delo Zgodovina knjige skozi knjige popelje skozi razvoj najpomembnejšega medija za prenos vsebine. Avtorja, ugledna strokovnjaka s področja zgodovine knjige, nas vodita od zapisov na grobnicah do prvih beležk na papirusih; od egiptovskih zvitkov do prvih kodeksov v rimskih časih; od ročno zapisanih knjižnih umetnin do iznajdbe različnih premikajočih se pomagal in tiskarskega stroja; in, na koncu, od tiskane knjige pa vse do njene digitalne ter elektronske različice ter bralnika in še naprej.

Bogato ilustrirana monografija nam v izbranem jeziku ne predstavi samo različnih tipov medijev, s pomočjo katerih so ljudje v zadnjih petih tisočletjih zapisovali besedila, temveč nam na primerih konkretnih knjig pokaže tudi to, kako so se razvijale različne knjižne vsebine in kako so sčasoma uspele zaobjeti vso širino človekovih idej, ki jih je ta uspel spraviti med platnice. Zgodovina knjige skozi knjige je po več ko pol stoletja spet celovito delo, ki v slovenščini predstavlja vso razgibano zgodovino knjige – človekove najboljše prijateljice!

Knjiga za vse ljubitelje knjig, ki spada v vsako (osebno) knjižnico!

978-961-6954-10-5 https://www.cangura.com/media/catalog/product/cache/1/small_image/b0c758deab8348667aa0ba244803f14b/o/d/od_prvih_zapisov_do_e-knjige.jpg 978-961-6954-10-5
28.9 EUR 2021-05-22 Zaloga: Na zalogi

Zgodovina knjige skozi knjige - Od prvih zapisov do e-knjige

Zgodovina knjige skozi knjige - Od prvih zapisov do e-knjige Več avtorjev

Cangura zlatnik Z nakupom boste pridobili 144 zlatnikov = 1,44 €.
Pet tisoč let knjižne zgodovine v eni sami knjigi! V času, ko se usodi tiskane in elektronske knjige prepletata na nove načine, nas delo Zgodovina knjige skozi knjige popelje skozi razvoj najpomembnejšega medija za prenos vsebine. Avtorja, ugledna strokovnjaka s področja zgodovine knjige, nas vodita od zapisov na grobnicah do prvih beležk na papirusih; od egiptovskih zvitkov do prvih kodeksov v rimskih časih; od ročno zapisanih knjižnih umetnin do iznajdbe različnih premikajočih se pomagal in tiskarskega stroja; in, na koncu, od tiskane knjige pa vse do njene digitalne ter...
Cena: 28,90 €

Podrobnosti artikla Zgodovina knjige skozi knjige - Od prvih zapisov do e-knjige

ISBN 978-961-6954-10-5
Leto izdaje 2015
Število strani 288
Dimenzije 21,0 x 26,0
Vezava Trda vezava
Izdal Založba UMco
Avtor Več avtorjev

O avtorju Zgodovina knjige skozi knjige - Od prvih zapisov do e-knjige

Napišite svoj komentar

Povprečna ocena
5
(0)
4
(0)
3
(0)
2
(0)
1
(0)
Vaša ocena
Cangura zlatnik Pridobite 100 zlatnikov za pisanje kvalitetnih komentarjev (opomba: komentarje bo potrjevalo naše uredništvo).