Deliti
X
Za brezplačno poštnino naročite še za 34,00 €.

Zgodovina tišine

Na zalogi
SKU
978-961-7083-033
Dodaj v primerjavo
Cena 26,90 €

Zgodovina tišine je napisana v času, ko naj bi tišina zaradi informacijske nasičenosti postajala redka dobrina. Tišina ima dolgo zgodovino, tako zapovedana kot nezapovedana. Kaj vse vznika iz tišine, na kaj kaže, katere prostore zavzema in zaznamuje, kaj pomeni biti tiho na ukaz ali iz lastne nuje.

Dodaj na seznam želja

Tišina

Zgodovina tišine je predvsem zgodovina njenega občutenja. Tišina kot rezervoar navdiha znotraj nas, najbolj intimen in svet prostor, stalno pribežališče in izvor idej mislecev, učenjakov, umetnikov, vernikov ... katerih citate avtor vtke v svoje razmišljanje. Knjiga je vodič v tišino, kakršno lahko zagotovi literarna izkušnja, in hkrati vodič po zgodovini, ki je v tišini prepoznala posebno družbeno in psihološko stanje. S to knjigo lahko priklic minule tišine, modalnosti iskanja tišine, njene teksture, discipline, taktik, bogastva in silovitosti njenega govora prispevajo k temu, da se ponovno naučimo najti tišino in s tem biti, kar smo.

»Nekoč so ljudje iz zahodnega sveta okušali globino in slasti tišine. Menili so, da je pogoj za zbranost, posluh do samega sebe, meditacijo, molitev, sanjarjenje, ustvarjanje; predvsem so jo imeli za notranji prostor, iz katerega izhaja beseda. Podrobno so opredeljevali družbeno taktiko. Slikanje je zanje pomenilo dajati besedo tišini.«

Več informacij
Is Featured Ne
ISBN 978-961-7083-033
Leto izdaje 2020
Število strani 152
Dimenzije 13,0 x 20,5
Vezava Trda
Izdal VBZ
Avtor Alain Corbin
Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Zgodovina tišine
Vaša ocena
Back to Top
Sorodni izdelki

Zgodovina tišine

Cena 26,90 €